merhaba

Instagram Gönderisi Nasıl Kaydedilir?

Instagram Gönderisi Nasıl Kaydedilir?

Instagram, kullanıcılarına daha iyi ve farklı deneyimler sunmak için sürekli kendini geliştiren bir sosyal medya platformudur. Bu platformda kullanıcılar, beğendikleri ve saklamak istedikleri gönderileri kaydederek, kaydettikleri gönderilere diledikleri zaman kolayca ulaşabilirler. Instagram save olarak adlandırılan bu özellik, günümüzde hemen hemen her kullanıcı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Instagram kayıtlı özelliğini daha önce kullanmamış olanlar veya bu özelliğin ne işe yaradığını merak edenler bu özellik hakkında araştırma yapıyor ve Instagram kullanıcı deneyiminin daha iyi olmasını istiyor. Kaydedilen özellik hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz.





Instagram Gönderisi Nasıl Kaydedilir?



Instagram'da gördüğünüz ve beğendiğiniz fotoğraf ve videoları kolayca kaydetmeniz mümkün. Instagram kayıtlı özelliğini kullanmak istiyorsanız öncelikle hangi gönderiyi kaydetmek istediğinizi belirlemeli ve gönderiyi bulmalısınız. Daha sonra, gönderinin sağ alt köşesindeki parantez benzeri simgeye tıklamalısınız. Bu basit adımlar sayesinde, istediğiniz gönderileri kaydedilenlere kolayca ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kaydedilen görüntüleri veya videoları istediğiniz zaman bu listeden kaldırabilirsiniz.


Kaydedilenlere eklemek istediğiniz gönderi Reels veya IGTV formatında ise kaydet butonu olmayacaktır. Gönderileri bu formatta kaydetmek için ekranın sağ alt köşesindeki üç nokta simgesine tıklamanız ve "Kaydet" seçeneğine basmanız gerekecektir. Bu eylemler, fotoğraflar, makaralar, videolar ve IGTV gibi gönderileri kaydetmenize yardımcı olacaktır. Ancak, kaydedilen özelliğin hikaye gönderileri için geçerli olmadığını belirtmek gerekir. Çünkü hikayeler 24 saat sonra kaybolan ve bu nedenle kaydedilemeyen günlük gönderilerdir.